AegirBio utser ny VD

AegirBio AB meddelar att Marco Witteveen rekryterats som ny verkställande direktör med tillträde den 15 juni 2023.

Marco Witteveen har en examen inom International Business från HU University of Applied Sciences Utrecht, en MBA inom Sales Management samt en MBA inom Strategic Marketing. Marco Witteveen har tidigare innehaft flera olika roller i Med Tech- respektive diagnostikföretag, bland annat Vice President i NanoDx Inc med ansvar för den kommersiella strategin och dess implementering för bolagets produkter inom point-of-care in-vitro diagnostik, Director för Werfens Benelux-division där han översåg försäljning och marknadsföring av bolagets produkter inom point of care-diagnostik, samt ett flertal management-roller hos Alere Inc. Marco Witteveen är grundare och VD i Medestex.

Bolagets nuvarande VD, Bradley Messmer, kommer under en övergångsperiod stötta Marco Witteveen i hans nya roll. Bradley Messmer kommer också vara tillgänglig som scientific adviser till AegirBio.

Jag har arbetat med styrelsen som affärskonsult den senaste månaden som en del av planerna för Bolagets kurs framöver. Möjligheten att få vara en del i att slutföra och implementera denna plan var ett enkelt beslut att fatta. Detta företag vilar på solid och intressant teknologi och jag är glad att Brad kommer att vara tillgänglig med sin vetenskapliga expertis för att stödja mig i detta”, säger Marco Witteveen.

”Jag är mycket glad över att välkomna Marco till AegirBio och ser fram emot att stödja hans ansträngningar att leda företaget till en ljus framtid. Vi har navigerat i utmanande vatten de senaste 15 månaderna och jag är spänd på att se vart en erfaren affärsman kan ta denna organisation.”, säger Bradley Messmer, VD AegirBio