Adxto Care säljer vaccinationsverksamhet till Doktor 24

Adxto Care säljer vaccinationsverksamhet till Doktor 24

Adxto Care säljer sin vaccinationsverksamhet till Doktor 24. Adxto Care har, på uppdrag av Apoteket AB, bedrivit vaccinationsmottagningar på apotek över hela Sverige – från Kiruna i norr till Karlshamn i söder. Syftet med tjänsten har varit att öka tillgängligheten till vaccinationer och öka vaccinationsgraden i Sverige.

 

Maria Ericson, vd, adxto Care

  • 2019 var ett expansivt och mycket framgångsrikt år. I slutet av 2019 hade vi 80 mottagningar och vaccinerade 155 000 doser säger Maria Ericson, vd på Adxto Care. Att vaccinera ute på apotek började som ett pilotprojekt under 2016. Under de senaste åren har verksamheten utvecklats till att även innefatta andra vårdtjänster.

Adxto Care kommer nu att fortsätta fokusera på sin kärnverksamhet som består i att utveckla innovativa vårdkoncept samt komplettera vården inom medicinska projekt och samarbeten med Life-science företag.

  • Adxto Care har kvar sin vårdmottagning på Hötorget som startades 2007. Vi har även många nya samarbeten och projekt och är inne i en expansiv fas inom dessa affärsområden. När omgivningen förändras är behovet extra stort att stötta vården på olika sätt säger Maria Ericson.

Övergången av vaccinationsverksamheten till Doktor 24 sker den 1/5-2020.