Tom Rönnlund utsedd till ny VD för Probi

Tom Rönnlund utsedd till ny VD för Probi
Probis styrelse har utsett Tom Rönnlund till ny VD för Probi. Tom har mer än 20 års erfarenhet från försäljning och marknadsföring samt företagsledande befattningar inom HelthCare-industrin. För närvarande är han VD för det norska börsnoterade bolaget Navamedic ASA. Tom Rönnlund tillträder tjänsten som VD för Probi senast den 1 januari 2019.

Tom har varit VD för Navamedic ASA sedan 2015 och har lett bolagets förändring genom geografisk expansion, betydande nya samarbeten och fokus på att driva tillväxt i produktsegment med hög lönsamhet. Navamedic ASA är ett börsnoterat norskt bolag verksamt inom läkemedel och medicinteknik. Bolagets produkter marknadsförs till patienter, sjukhus och apotek. Före sin tid på Navamedic har Tom Rönnlund innehaft ett flertal olika befattningar inom försäljning, marknadsföring och ledning hos IQVIA (tidigare IMS Health) samt hos internationella läkemedelsbolag som Bristol-Myers Squibb och Eli Lilly. Tom har en Masters-examen i företagsekonomi från Stockholms universitet.

Tom Rönnlund

”Jag är övertygad om att Tom Rönnlund som ledare för Probis team, som gjort ett fantastiskt jobb hittills, kommer att ta Probi till nästa nivå av innovation och lönsam tillväxt med fortsatt fokus på forskningen som vår främsta tillgång. Jag vill också passa på att tacka Ole Sogaard Andersen, som har gjort ett utmärkt jobb som tillförordnad VD.”, säger Jean-Yves Parisot, styrelsens ordförande.

”Det känns mycket inspirerande att komma till Probi, ett forskningsdrivet bolag med vetenskapligt bevisade produkter och ett team som brinner för att hjälpa människor till ett hälsosammare liv, vilket är viktigt för mig personligen. Bolaget har en mycket bra position för en expansiv tillväxt, både organiskt och genom förvärv, på en dynamisk och snabbrörlig global marknad.” säger Tom Rönnlund.