Susanne Blom i Cannes Lions Pharma jury

Susanne Blom i Cannes Lions Pharma jury

Susanne Blom är Creative Director på Lindh & Partners och har i år som enda nordisk juryrepresentant blivit invald i Cannes Lions Pharma jury.


Susanne har lång erfarenhet av att arbeta med reklam och kommunikation för läkemedel och medtech, på den svenska och internationella marknaden. Efter att ha fått sin Bachelor of Arts vid universitet i Wiesbaden, flyttade hon till Sverige och ett av de första uppdragen Susanne fick var att göra grafiska riktlinjer, utveckla och designa Volvo Personvagnars förarinformationspaket. Susanne anser att det är en enorm skillnad att arbeta med läkemedel, de rigorösa regelverken och interna begränsningar hos läkemedelsbolagen gör det mer komplicerat att tillåtas göra kampanjer som avviker och sticker ut.

Att få sitta med i Cannes Lion Pharma jury säger Susanne känns som ett erkännande för vad hon själv och Lindh & Partners gör. ”Jag är den enda som inte kommer ifrån de stora läkemedelsmarknaderna och en av de få som representerar en oberoende byrå. Jag ser det som en utmaning att få vara med och bedöma innovativ kommunikation inom läkemedelsindustrin, för att hitta det som verkligen sticker ut, i likhet med Vagifem reklamfilm som jag var med och fick en Global Award för förra året.”