Peter Leander ny kommunikationschef på LIF

Peter Leander har gedigen erfarenhet av kommunikation, pr och public affairs inom läkemedelsindustrin och kommer närmast från en tjänst som Senior Corporate Affairs Manager på Pfizer.

Peter Leander

Han har även tidigare arbetat som kommunikatör på LIF med tyngdpunkt på digitala kanaler och public affairs. Dessutom har han en bakgrund inom politiken i rollen som kampanjchef hos Moderaterna.

Peter Leander ser fram emot att åter arbeta med LIFs frågor i ett läge där läkemedelsbranschen är inne i sin kanske mest forskningsintensiva period någonsin:

– Vi står på tröskeln till genombrott som kan förvandla dödliga sjukdomar till kroniska, och som helt kan bota sjukdom. Att branschen och hälso- och sjukvårdens beslutsfattare finner gemensamma synsätt och lösningar kommer vara avgörande för att patienterna ska få ta del av världsledande hälso- och sjukvård. För att uppnå det behöver flera komplexa frågor och den forskande läkemedelsindustrins roll i det hela synliggöras. Jag ser fram emot att driva LIFs kommunikationsarbete med den målsättningen.