Ny vd på Galderma i Uppsala

Madelene tillträder tjänsten som VD för Galderma i Uppsala i mitten av september, i princip den verksamhet som Galderma tog över i och med uppköpet av Q-med 2011.

”Det känns oerhört spännande både att flytta hem till Sverige igen, och att få leda Galdermas verksamhet i Uppsala. Här satsas det mycket på forskning och innovation, områden som ligger mig varmt om hjärtat och som jag har haft glädjen att arbeta med för Fresenius Kabi i Indien.”

Galderma Uppsala är en av Galdermas fyra globala forsknings- och tillverkningsanläggningar med cirka 400 anställda, en av Uppsala kommuns största privata arbetsgivare. Madelene har ett team på åtta personer som rapporterar till henne och själv kommer hon att rapportera till Albert Draaijer, Senior Vice President, Markets and Franchises, Galderma.

”Vi är väldigt glada att Madelene tackat ja till vårt erbjudande, och välkomnar henne hem igen och till den viktiga tjänsten som VD för Galdermas verksamhet i Uppsala. Madelenes erfarenheter både vad gäller finans och tillverkning, i kombination med personalvård, kommer vara oerhört värdefulla för Galderma,” säger Albert Draaijer, Senior Vice President, Markets and Franchises, Galderma.

Madelene har nästan 20 års erfarenhet från läkemedelsindustrin, och hon har även arbetat internationellt. Hon har examen inom företagsekonomi och IT, från Sverige och Kanada. Madelene har ett förflutet inom Pharmacia och Cederroth, och har de senaste fem åren jobbat för Fresenius Kabi. Hon började sin karriär på Fresenius Kabi AB i Uppsala och sedan 2013 har hon arbetat inom deras onkologiverksamhet i New Delhi, Indien som finans- och personaldirektör.