Daniel Lund – Ny Senior Vice President Operations

 Daniel Lund – Ny Senior Vice President Operations

Daniel Lund med mångårig erfarenhet av kvalitet, produktion och supply chain management från läkemedelsindustrin, bland annat AstraZeneca och Pfizer, har rekryterats till en ny roll som Senior Vice President (SVP) Operations. Samtidigt får Jonas Östregård utökat ansvar för Marketing. Både Daniel och Jonas ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

”Daniel Lund har en bred och djup kompetens inom kvalitet, produktion och supply chain management från läkemedelsindustrin. Han har gedigen erfarenhet av att skapa effektiva processer och flöden i hela kedjan från leverantör till slutkund. Kombinationen av ett engagerat ledarskap, kommersiellt fokus och gediget processkunnande har gett en flygande start. Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Daniel till ledningsgruppen i Bactiguard där han blir en nyckelperson i vår framtida utveckling,” säger Christian Kinch.

Daniel Lund är 43 år och har haft ett flertal seniora befattningar inom produktutveckling, kvalitet, logistik och supply chain management hos AstraZeneca, Medivir och Pfizer. Han är civilingenjör från Luleå Tekniska universitet och kommer senast från en befattning som Director Supply Chain på Pfizer i Strängnäs. Han ersätter Johan Rugfelt, som tillträtt en ny befattning som Senior Advisor till företagsledningen.

Jonas Östregård, som rekryterades från AstraZeneca till rollen som global försäljningschef i augusti 2018, får samtidigt utökat ansvar för Marketing. Han ersätter i denna roll marknadschef Nina Nilsson som går vidare till en extern tjänst.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Cecilia Edström, CFO, mobil: +46 72 226 23 28