Narva – vinner priset som världens bästa healthcare-byrå i Global SABRE Awards

Narva – vinner priset som världens bästa healthcare-byrå i Global SABRE Awards

Natten till idag, torsdagen den 25 oktober, kom nyheten från Washington DC: Narva vinner priset som världens bästa healthcare-byrå i Global SABRE Awards.


– Det känns både omtumlande och välförtjänt, säger Johan Molander, managing partner på Narva.
SABRE Awards är den ledande internationella tävlingen för kampanjer och byråer som har den förtjänade kommunikationen som kärna. Tidigare i år vann Narva pris i den europeiska SABRE Awards-finalen som den bästa kommunikationsbyrån i Norden.
Prisutdelningen skedde på The Watergate Hotel. De andra fyra nominerade är alla internationellt respekterade byråer: Finn Partners, FleishmanHillard, GCI Health samt Cohn & Wolfe.
– Det finns fog att säga att vi tillsammans utgör den absoluta världseliten. Men bara en kan vinna och det blev Narva.

Narva grundades år 2000 av Daniel Bergsten och Johan Molander. Idag är byrån en av de största kommunikationsbyråerna i Norden.
– Den här vinsten är en milstolpe i Narvas historia. När vi år 2012 bestämde oss för att ta position på hälsoområdet hade vi så klart höga ambitioner. Sedan dess har mycket hänt. Formerna för kommunikation, marknadsföring och PR har förändrats i grunden. Men vi har hela tiden tillsammans med våra kunder lyckats skapa innovativa och kreativa arbetssätt och kampanjer, säger Johan Molander.
– Två drivkrafter påverkar all kommunikation just nu – digitalisering och transparens. För våra uppdragsgivare finns det en enorm potential att dra nytta av dessa. Vi tycker att Narva gör just detta väldigt bra. Att skapa strategier och koncept som fungerar i ett nytt digitalt landskap. Därför är utmärkelsen ett viktigt kvitto på att vi är på rätt väg.

Narva består av 60 medarbetare och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Från de egna kontoren tillsammans med lokala partners arbetar byrån i hela Norden.
– Idag är vi ett stort gäng med många olika sorters expertis som gör att vi kan erbjuda våra kunder lösningar i absoluta världsklass. Men som alltid är våra kunders förtroende det som är avgörande för varje framgång för Narva. Därför vill vi tacka dem allra mest en dag som denna, säger Johan Molander.