Merck firar 350 års jubileum den 18 april

Merck firar 350 års jubileum den 18 april
Idag är Merck ett ledande vetenskaps- och teknikföretag med verksamhet inom hälsovård, life science och avancerad materialteknik. Sedan företaget grundades 1668 av en ung apotekare i Darmstadt, Tyskland, har Merck utvecklats till ett globalt företag som är verksamma i 66 länder med mer än 52 000 anställda.

Merck har ett unikt entreprenöriellt dna och än idag, nu i trettonde generationen, härstammar och består majoritetsägarna av samma familj som grundade Merck, ättlingar till Jacob Friedrich Merck.

Idag den 18 april firas födelsedagen i Sverige och den 18 och 19 april över hela världen under temat: Alltid nyfiken – föreställ er de kommande 350 åren! (Always Curious – Imagine the Next 350 years!)

Merck Sverige firar jubiléet på Epicenter i centrala Stockholm där den globala ledningen i Merck driver ett digitalt innovationslab för att utveckla framtidens tjänster och partnerskap.

Nyfikenhet är den drivkraft som driver företaget Merck och dess partners att i dag och för framtiden fortsätta utveckla nya lösningar som skapar, förlänger och förbättrar liv för miljoner människor över hela världen.

Några exempel:

  • Multipel skleros är en neurologisk sjukdom som drabbar ca 20 000 personer i Sverige och ca 2,3 miljoner i världen, där Merck fokuserar på att utveckla och erbjuda nya behandlingsalternativ.
  • Immuno-onkologi är ett område där Merck utvecklar och erbjuder nya behandlingsalternativ för att behandla olika former av cancer.
  • Infertilitet är ett vanligt problem där Mercks produkter har möjliggjort att mer än 2 miljoner barn har kunnat bli till med hjälp av assisterad befruktning.
  • Världens tuffaste vetenskapliga utmaningar möts av våra partners som med Mercks teknik för bioteknikproduktion och forskning gör nya upptäckter och utvecklar nya läkemedel.
  • I nästan varje hand och hem finns en smartphone, tablet eller TV som får liv och ljus av de flytande kristaller Merck har upptäckt, utvecklat och erbjuder.

Under 2018 kommer jubileet uppmärksammas över hela världen med utlysningar, stipendier och konferenser. Exempelvis genomförs ”350 goda gärningar” och ett flertal forskningsstipendier på
350 K Euro delas ut för att utveckla vetenskap och kunnande.

Nyfiken på vad som händer under året? https://www.merckgroup.com/en/company/350anniversary.html

Följ: #alwayscurios

Kontakt:

Bettina Bauer, Managing Director Merck Sweden
Mobil: 073-400 89 81

Mats Berggren, Digital Lead Sverige, ansvarig för M-Digital det digitala innovationslabb Merck etablerat i Sverige.
Mobil: 070-995 42 44