Martin Tenlen ny vd på CSL Behring

Martin Tenlen ny vd på CSL Behring, Ulf Hultquist lämnar efter 20 år.
Ulf Hultquist, General Manager för CSL Behring Nordic, kommer till årsskiftet att lämna företaget efter 20 år på sin post. Han efterträds av Martin Tenlen, som i dag är stationerad på huvudkontoret i USA.

Ulf Hultquist har under två decennier tillsammans med mycket kompetent personal byggt upp en framgångsrik verksamhet för CSL Behring i de nordiska länderna. Under hans ledning har CSL Behring stärkt sin ställning i Norden inom terapiområdena koagulation, immunologi och intensivvård.
– Det är förstås med visst vemod jag nu lämnar läkemedelsbranschen efter närmare 40 år och inte minst företaget efter 20 år. Jag har haft förmånen att få leda företaget i Norden under en period då CSL Behring kunnat utveckla ett flertal viktiga behandlingar för många svårt sjuka patienter. Företaget har också växt mycket kraftigt och finns idag etablerat i samtliga nordiska länder, säger Ulf Hultquist.
Ulf Hultquist har under tio år även varit ledamot av styrelsen i branschorganisationen LIF – de forskande läkemedelsföretagen. Han har i den rollen bland annat bidragit till att utveckla branschens roll i Sverige som trovärdig samarbetspartner till myndigheter och andra aktörer inom hälso- och sjukvården.
– Jag avser inte att helt att gå i pension. Jag kommer också att vara tillgänglig som senior rådgivare för den nya ledningen under en övergångstid, säger Ulf Hultquist. Han efterträds som General Manager Nordic av Martin Tenlen, som under del av 2018 arbetat i motsvarande position i Österrike. Martin Tenlen anslöt till CSL Behring 2015 som Head of Global Marketing, baserad i USA. Tidigare har han under ca 19 år varit verksam på olika poster inom sälj, marknad och produktutveckling vid AstraZeneca i USA.