Lena Hofsberger är den första kvinna som mottagit priset som Nordens bästa styrelseordförande

Lena Hofsberger har utsetts till Sveriges och Nordens bästa styrelseordförande, eller ”Chair of the Year 2017”.
Motsvarande pris delas ut i samtliga nordiska länder. Lena Hofsberger mottog både utmärkelsen för Sverige och för Norden för sitt mångåriga arbete som styrelseordförande i börsnoterade omsorgsföretaget Ambea. Det är första gången som en kvinna mottagit priset som Nordens bästa styrelseordförande.


Lena Hofsberger

Det är den tionde gången som priset ”Chair of the Year ” delas ut i Sverige, bland tidigare pristagare finns Hans Stråberg, Atlas Copco, Claes-Göran Sylvén, ICA-Gruppen, Anitra Steen, Svenska Spel, Fredrik Arp, Nolato och Melker Schörling, Hexagon.

I motiveringen till utnämningen av Lena Hofsberger kan man bland annat läsa ” Årets vinnare av Chair of the Year är en mycket aktiv och engagerad styrelseordförande som sätter kund och kvalitet som utgångspunkt för allt styrelsearbete. Hon lägger fokus på strategifrågorna i styrelserummet och har lagt rapporteringsfrågorna utanför styrelsemötena. Framtidsfrågor, expansion och tillväxt är de viktigaste frågorna på styrelsens agenda”.

Lena Hofsberger kommenterar utmärkelsen och säger ” Jag är mycket hedrad, glad och stolt. Jag arbetar i många styrelser. Mitt arbete som styrelseordförande i PharmaRelations, där jag också är huvudägare, bedrivs med samma engagemang och energi och med samma fokus på att skapa värde för kunden. Jag är omåttligt stolt över vad det fantastiska teamet i PharmaRelations åstadkommit så här långt, företaget är marknadsledare i Norden, Gasellföretag fem gånger, har en mycket professionell ledning och spännande utvecklingsplaner framöver”

Fredrik Anjou, vd i PharmaRelations tillägger ” Det är klart att det är stimulerande att jobba tillsammans med en proffsig och utvecklingsorienterad styrelseordförande med framtidsvisioner som samtidigt är närvarande, synlig och prestigelös”

Chair of the year