Katarina Mercer tillför SDS kompetens inom ATMP och biologics

Katarina Mercer tillför SDS kompetens inom ATMP och biologics
SDS Katarina Mercer, Ph.D. har börjat i SDS som senior regulatory-konsult med ansvarsområden Biologicals och Advanced Tissue Medicinal Products (ATMPs). Katarina kommer närmast från en liknande tjänst i ett annat konsultbolag.

I SDS är Katarina ansvarig för att leda och utveckla SDS tjänster inom regulatory affairs och utveckling av ATMP och biologiska läkemedel inklusive biosimilarer. Katarina arbetar tillsammans med övriga specialister i SDS för att kunna erbjuda tjänster för alla spektra av kompetenser som behövs för utvecklingen av biologiska läkemedel.

Katarina har erfarenhet av ATMPs både från sitt arbete med sin doktorsgrad och från ett mindre läkemedelsbolag. Hon arbetade då med olika typer av humana celler inklusive stamceller ämnade för transplantation till patienter med olika sjukdomar. Därefter övergick Katarina till att arbeta operationellt med olika proteinläkemedel i kliniska projekt i tidig utvecklingsfas, med ansvar för klinisk såväl som regulatorisk dokumentation. Katarina bidrar till att bredda SDS tjänster och tillföra ytterligare kompetens inom tidig klinisk utveckling, First-Time-In-Man-studier och regulatoriska rådgivningsmöten.


Katarina Mercer