Immuneed rekryterar Charlotte Leife

Immuneed AB rekryterar ny VD för att starka tillväxt av immuno-service verksamheten

Immuneed AB meddelade idag att Charlotte Leife har rekryterats som ny Verkställande Direktör till bolaget. Rekryteringen är ett resultat av Immuneeds starka tillväxt och ett viktig led i bolagets utveckling mot att bli ett globalt service-bolag, som erbjuder analyser till läkemedelsindustrin. Immuneeds huvudaktiviteter framöver kommer att fokusera på affärsområdet som rör immuno-service. Denna verksamheten baseras på en unik metod för analys av akuta immunrelaterade biverkningar av biologiska läkemedel. Analysen är baserad på humant helblod, innehållande alla de cirkulerande blodkomponenter som är viktiga för att kunna ge en bättre och tidigare förståelse för reaktioner vid uppstart av kliniska studier.

“Efter en omfattande rekryteringsprocess är styrelsen glad över att ha hittat en mycket kompetent kandidat att leda Immuneed”, säger Camilla Huse Bondesson, styrelsens ordförande. “Charlotte är en meriterad företagsledare med lång erfarenhet av att omsätta vetenskapliga och kommersiella ideer till lönsamma affärsområden inom bioteknologi-industrin. Detta, kombinerad med hennes meriter från att bygga ledande och starka team, gör Charlotte idealisk som VD för Immuneed.”

Charlotte har en MSc i kemi och en exekutiv MBA från Uppsala Universitet. Hon har över 25 års erfarenhet av marknadsföring, försäljning och ledarskap från biotech och pharma industrin. Hon har haft ledande positioner hos Baxter och Biogen, i Norden och USA, samt varit styrelseordförande i Swedish American Chamber of Commerce in Boston, New England (SACCNE).

Vid tillträde till denna tjänst säger Charlotte: “Jag är entusiastisk över att ha fått möjligheten att leda Immuneed vid denna viktiga tidpunkt i bolagets utveckling. Jag inspireras av entreprenöriella miljöer med begåvade och dedicerade människor så Immuneed är en perfekt match för mig. Bolaget har en innovativ och kraftful helblodsanalys, som ger kunder unik och omfattande information kring tidig toxikologi. Jag ser framemot att vara med och bygga bolagets framgång samtidigt som vi fokuserar på att leverera den bästa servicen till våra kunder.”

Charlotte efterträder Gunilla Ekström, som blir VD för TET Pharma, ett helägd dotterbolag till Immuneed, etablerad för att utveckla bolagets terapeutiska cancervaccin, som baserar sig på den patenterade TET-technology (TM).