Iddo Leshem General Manager för Bristol-Myers Squibb i Norden

 

Iddo Leshem började sin nya roll som General Manager för Bristol-Myers Squibb (BMS) Norden i januari 2018. Iddo kommer att arbeta från BMS svenska kontor i Solna, och leda arbetet i den nordiska verksamheten med över 200 anställda. 

BMS arbetar med att upptäcka, utveckla och leverera innovativa läkemedel inom sjukdomsområden som onkologi, kardiovaskulära sjukdomar, immunovetenskap och fibros.

– Vårt uppdrag är att skapa innovativa läkemedel genom avancerad forskning. Målet är att erbjuda läkemedel som förlänger och förbättrar livet för patienter med allvarliga sjukdomar. Under de senaste åren har vi lanserat en rad nya behandlingar, särskilt inom områdena immunonkologi och hjärtsjukdomar, som har skapat nya möjligheter till hälsosammare och längre liv för tusentals patienter. De nordiska länderna har en lång tradition av att erbjuda medborgarna högkvalitativ hälso- och sjukvård, och vi ser fram emot att i samarbete med hälsovårdsmyndigheter i respektive land kunna erbjuda fler innovativa behandlingar så fort som möjligt. Det är vårt löfte till patienterna, säger Iddo Leshem, General Manager för Bristol-Myers Squibb Norden.

Iddo Leshem har studerat bioteknik på Tel Aviv University och Weizmann Institute of Science. Han har har även en Master of Business Administration (MBA) från INSEAD. Iddo kommer senast från en roll på BMS huvudkontor i New Jersey, där han var global kommersiell chef för Opdivo som är en av BMS immunonkologiprodukter. Innan dess har Iddo även varit landschef för BMS i Israel.