Fredrik Wetterlundh

Fredrik Wetterlundh blir ny HR-chef på Sobi

Swedish Orphan Biovitrum har utsett Fredrik Wetterlund till Head of Human Resources. Fredrik börjar på Sobi den 9 april 2018 och ingår i Sobis utvidgade ledningsgrupp (Extended Leadership Team).

Fredrik Wetterlundh kommer närmast från Pfizer, där han var Global Human Resources Lead i Pfizers globala supply-organisation. Han har omfattande internationell erfarenhet av att leda affärsdrivna HR-organisationer, processer och projekt i Asien, Europa samt Nord- och Centralamerika. Han har dessutom erfarenhet av ett antal framgångsrika företagsförvärv och avyttringar. Fredrik har en personalvetarexamen från Lunds Universitet.

Guido Oelkers, vd och koncernchef för Sobi, ser utnämnandet som ett värdefullt tillskott till bolaget. ”Hans erfarenhet från läkemedelsindustrin, flertalet företagssammanslagningar och de globala roller han har haft är av stort värde för Sobi. Fredrik kommer att bidra till vår väg mot att bli globala ledare inom sällsynta sjukdomar.”

Fredrik tillägger att han är förväntansfull över att börja på Sobi, ”Sobi är ett värdedrivet företag med en stark företagskultur vars medarbetare har mycket hög kompetens. Detta är värdefulla tillgångar att bygga vidare på. Jag ser fram emot att bidra till Sobis tillväxtstrategi med min erfarenhet av att implementera effektiva strategier för både organisationer och medarbetare.”