Eva Lindgren ny VD för ProPharma Group Sweden.

Eva Lindgren är ny VD för ProPharma Group Sweden. ProPharma Group Sweden var tidigare Sofus Regulatory Affairs och har sedan ett år blivit en del av ProPharma Groups globala organisation.


  • Att vi nu är en del av en global organisation med närvaro i Europa, USA, Asien och Australien gör att vi förutom det utbud av konsulttjänster vi kunde erbjuda som Sofus, nu kan erbjuda ännu bredare kompetens inom flera områden som krävs i samtliga faser av ett läkemedels livscykel. Detta innebär såväl Regulatory Affairs, Farmakovigilans, Medicinsk Information som Quality Assurance och Drug Development med CMC, PK/PD, preklinisk och klinisk utveckling. Vi har även stöd för marknadsintroduktion inklusive Pricing och reimbursement. Medicinteknik är också ett område där vi har kmpetens som efterfrågas mer och mer.
  • Vi är i en fas av dynamisk utveckling och växer kontinuerligt inom alla våra områden och utökar även det tjänsteutbud vi har lokalt för att möta behoven från allt från små företag och startups till stora globala läkemedelsbolag.
  • Detta gör att våra konsulter får jobba med ett brett spektrum av uppdrag i varierande och stimulerande situationer som bidrar till kompetensutveckling och bredd och vi rekryterar kontinuerligt för att möta våra kunders efterfrågan. Det är ett fantastiskt och växande team som jag är stolt och glad över att få förtroendet att leda.

Eva är läkare med klinisk erfarenhet inom internmedicin och endokrinologi som har mer än 10 års erfarenhet från läkemedelsindustrin i Sverige och internationellt på Novartis och Takeda. Hon har haft ledningsroller inom Medical Affairs och Medical Departments i såväl marknadsbolag som huvudkontor och kommer senast från en roll som Medical Director på Takeda Pharma Sweden.