Elypta prisas i Almedalen som årets nordiska start-up i hård konkurrens med bolag från alla branscher

Techarenan, Almedalen, 4 juli, 2019. Elypta är vinnare i kategorin Årets startupbolag i 2019 års Serendipity Challenge i Almedalen och vann, utöver ära och berömmelse, 200 000 kronor. 

”Att vår banbrytande teknikplattform som möjliggör tidigare upptäckt av återkommande njurcancer uppmärksammas på detta sätt är mycket glädjande,” säger VD Karl Bergman. ”Att vi dessutom vann priset i konkurrens med så många andra fina start-up bolag från Norden är ett stort erkännande för mig och teamet på Elypta.”

Finalen i Serendipity Challenge anordnades under Almedalsveckan. Vägen till vinst passerade flera nålsögon. Femtio bolag av de 400 som sökte klarade första steget i uttagningen. I nästa steg valde en kompetent jury 24 företag som fick chansen att kvala in till finalen. Endast 7 bolag gick till final där priserna till Årets startupbolag och Årets tillväxtbolag var de mest prestigefyllda.

 

Om Elypta

Elypta är ett svenskt företag inom molekylär diagnostik med inriktningen att minska dödligheten inom cancer genom att möjliggöra tidigare upptäckt och noggrannare uppföljning. Den metabolismsbaserade liquid biopsy plattform som är under utveckling mäter 19 biomarkörer och utnyttjar maskininlärningsalgoritmer för att generera ett svar kopplat till specifika signaturer vid cancer. Elypta har ett brett utvecklingsprogram inom flera cancerformer och den första applikationen som förväntas kunna användas på patienter kommer att vara ett test som möjliggör tidig upptäckt av återfall hos patienter med njurscellscancer.

För ytterligare information kontakta:

Karl Bergman, VD: karl.bergman@elypta.com Tel: +46 73 262 53 33

 

Om Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig entreprenörstävling och techarena öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas oavsett bransch. Finaldagarna äger rum under Almedalsveckan där 50 av Sveriges och Nordens mest innovativa framtidsbolag tävlar om titlarna “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag”. Finaldagarna pågår under tre dagar bestående av huvudfinal, seminarier, utställning, affärsmöten och mingel m.m. Under finaldagarna koras även vinnarna av “Publikens Pris”, “Nordea Social Impact Award” samt “Industrins Pris”.

Tävlingen syftar till att lyfta innovation och entreprenörskap samt för att ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Tävlingen ska även lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartners.

http://theserendipitychallenge.se/