Ellermore och Qre blir Gullers Grupp

I augusti offentliggjordes en affär som innebär att Sverige får en ny storaktör på kommunikationsområdet för life science, läkemedel, hälsa och sjukvård. Det är Gullers Grupp som köper byråerna Ellermore och Qre och därmed blir en av Nordens största leverantörer av kommunikationslösningar till life science-branschen.

– Det är dags att ta nästa steg. I Gullers Grupp har vi hittat en matchning som precis som vi förstår det ansvar och de möjligheter som finns i kommunikation inom life science. De har djup kunskap och bred erfarenhet kring hälso- och sjukvård och läkemedel. När man kombinerar det med vår spetskompetens på området kommer vi att kunna erbjuda våra uppdragsgivare en partner med unik förståelse för hela kedjan, säger Carola Ristoff, vd och en av ägarna till Ellermore och Qre.Gullers Grupp får efter förvärvet cirka 240 medarbetare och finns på fem orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Umeå. Man är en fullservicebyrå med särskilt fokus på samhällsaktörer och jobbar exempelvis med flera av de stora hälso- och sjukvårdsregionerna.
– På Gullers Grupp har vi allt från statsvetare, nudgingexperter och pr-strateger till digitala strateger, webbutvecklare och arkitekter. Vi ser fram emot att få lära känna Ellermore och Qres kunder och tillsammans kunna skapa kommunikation som gör skillnad, säger Ulf Dahlqvist, vd för Gullers Grupp.