Christopher Siegmund ny platschef för Pfizers bioteknikanläggning i Strängnäs

I Strängnäs har Pfizer Sveriges största bioteknikanläggning för kommersiell produktion av läkemedelssubstanser. Det är en högautomatiserad produktionsanläggning med en innovativ plattformsteknologi vilket ger flexibilitet som är nödvändig för att på ett effektivt och kvalitetssäkrat sätt tillverka många olika produkter och läkemedel i samma fabrik.

Pfizer har investerat cirka en och en halv miljard kronor i multiproduktionsanläggningen som öppnades 2009. Men anläggningen hade redan innan dess en lång tradition av avancerad läkemedelstillverkning som startade redan 1955. Just nu genomförs ytterligare investeringar i hundramiljonerklassen för att möjliggöra produktion av fler produkter, inte bara för Pfizer utan också som kontraktstillverkare till andra läkemedelsföretag.

– Jag har ett stort förtroende för den svenska verksamheten som har en viktig roll i Pfizers globala produktionsnätverk. Pfizer har här en anläggning som lyckats hålla sig globalt konkurrenskraftig inom läkemedelsproduktion tack vare ett ständigt förbättringsarbete med fokus på miljö, kvalitet och effektivitet. Här tillverkas moderna läkemedel som varje dag påverkar och gör skillnad i miljontal patienters liv, säger Christopher Siegmund.

Christopher Siegmund, som är amerikan, har en bachelor of science i biokemi från Illionois State University och en master of business administration från Daniels College of Business, University of Denver. Christopher har haft ledande tjänster inom Pfizer sedan 2008.

Christopher Siegmund efterträder Kim Sandell som varit tillförordnad platschef sedan maj då tidigare platschef Kirsti Gjellan lämnade Pfizer.