Christina Malmberg Hägerstrand ny presschef för AstraZeneca i Norden och Baltikum

Christina Malmberg Hägerstrand ny presschef för AstraZeneca i Norden och Baltikum

AstraZeneca meddelar i dag att man har anställt Christina Malmberg Hägerstrand i en ny roll som presschef för bolaget i Norden och Baltikum. Hon börjar den 7 januari 2019 och kommer rapportera till Kommunikationsdirektör Jacob Lund. Christina Malmberg Hägerstrand har lång erfarenhet från media och kommunikationsbranschen. Hon har arbetat som reporter på Dagens Industri och Nyhetsbyrån Direkt, nyhetschef på Di TV och som kommunikationschef på Nasdaq Nordic & Baltic. Hon kommer senast från en tjänst som chef för extern kommunikation och presschef på Alecta Christina Malmberg Hägerstrand är utbildad i Sverige och Frankrike och har en juris kandidatexamen och en examen från JMK:s journalistikprogram.

”Jag är stolt över att få förtroendet att arbeta med AstraZenecas starka varumärke och ser med glädje fram emot att få bygga och vidareutveckla bolagets mediarelationer. AstraZenecas unika position i den här regionen och framför allt i Sverige, samt bolagets starka fokus på forskning och utveckling, är några saker som särskilt lockat mig”, säger Christina Malmberg Hägerstrand.

”Vi är väldigt glada över att Christina väljer att gå till AstraZeneca och är övertygade om att hon med sin breda kunskap om extern kommunikation och medielandskapet kommer vidareutveckla vårt varumärke och vara en tydlig och trovärdig talesperson för bolaget i den här regionen”, säger Jacob Lund.