Ashfield Nordic ABs rekryteringsavdelning växer

Ashfield Nordic ABs rekryteringsavdelning växer
De senaste åren har Ashfield haft en positiv tillväxt. För att fortsätta möta kundernas behov stärker vi upp rekryteringsavdelningen med ytterligare specialistkompetens inom rekrytering, personal och ledarskap.

Martin Lindgren, Recruitment Manager, Nordics kommer närmast från en position som Business Development & Recruitment Manager, Norden på Ashfield. Dessförinnan har Martin Lindgren 16 års erfarenhet från Life Science varav ett antal år i personalledande positioner där rekrytering och onboarding har varit en stor del av arbetet. Martin Lindgren är certifierad för att utvärdera kandidaters beteenden och drivkrafter genom internationellt validerade testverktyg (OPQ32r). Martin brinner för att hitta den bästa kandidaten för respektive roll.

Leila Söderström, Recruitment Consultant, Nordics har bred erfarenhet från bemanning- och rekryteringsbranschen med inriktning på Life Science och sjukvård samt har lång erfarenhet från arbete inom läkemedelsindustrin. I tidigare roller har Leila Söderström arbetat med Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), personlighetstester. Med Leilas kompetens och proaktivitet kommer vi att fortsätta leverera högkvalitativt arbete för våra kunders räkning.

– Ashfields uppdrag är att matcha de bästa talangerna inom Life Science med våra kunders behov. Grunden för högkvalitativ och effektiv kompetensförsörjning är: marknadsanalys, kravprofil, kandidatscreening, kompetensbaserade intervjuer samt personlighetstester. Vidare är det personliga mötet med våra kunder för att få en djupare förståelse för vilka profiler man söker helt avgörande för att lyckas i matchningarna. Genom vårt utökade team kan vi möta kundernas behov och därmed fortsätta att tillsätta de bästa kandidaterna på marknaden, säger Morgan Eilenberg, Head of Operations, Nordics.


Martin Lindgren, Recruitment Manager & Leila Söderström, Recruitment Consultant